pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

10.07.2011. Nema ništa ljepše od ranojutarnje kavice na ljetnom povjetarcu uz temperaturu od ugodnih 27 stupnjeva Celzijusa. Dok se ispija kavica okolo se baca pogled na djevojke koje oskudnim krpicama pokušavaju otkriti sve svoje atribute, te na muškarce koji nakon zimske ture u teretani ponosno skidaju majice pokazujući svoja mišićava tijela.

Zvuk automobilske trube i glasna rika vozača uz pokoju sočnu psovku dala je do znanja da se na semaforu upalilo zeleno svjetlo, te vratila misli u realnost. Na radiju vijesti o smjeni turista te gužvama na cestama dok termometar u autu pokazuje tropskih + 30 u 8 sati ujutro. Zoran Vakula na prognozi daje optimističnih + 35.

Usprkos tome što su vremenski uvjeti govorili, te Vakula savjetovao da je bolje ostati u hladu svog doma uz hektolitre hladnog pića hrabro krenuh na 14. po redu Parajapetić u organizaciji Letačkog kluba Parafreek. Gledajući povijesno najstarije paragliding natjecanje u Hrvatskoj pa samim tim i zaslužuje da se bude dio njega. Mada će organizatori reći da je samo natjecanje neobaveznog karaktera trud koji natjecatelji ulažu te njihova brojnost i prisustvo pilota iz drugih država te sami trud organizatora odaje da je ovo natjecanje postalo ipak nešto više od onog «neobavezno».

 

Sam dolazak automobilom u Svetu Janu gdje se više nije mogao parkirati ni fićo i pogled na broj prijavljenih natjecatelja potvrdio je da je Parajapetić postao ozbiljno natjecanje. Međunarodna komponenta sastojala se od par paraglidera iz Bosne koji su hrabro potegnuli iz svoje države i usprkos umoru svojom neiscrpnom biblijom viceva uveseljavali vožnju od sletišta prema startu. Cjelodnevno druženje i natjecanje začinjeno je večernjim druženjem uz grah i pivu te podjelom nagrada.

 

Evo i par brojki odnosno rezultata sa samog natjecanja:
- preleti: PJK Zagreb natjecatelja 5 (od ukupno 30)
- precizno slijetanje: PJK Zagreb natjecatelja 6 (od ukupno 46)
- paratriatlon: PJK Zagreb natjecatelja 3 (od ukupno 12)
- i par pojedinačnih uspjeha: Bruno se čak natjecao u sve 4 kategorije (samo naprijed Bruno), a naša Vedrana je osvojila svoju prvu medalju u ženskoj konkurenciji u preciznom slijetanju

Za kraj što reći osim – vidimo se iduće godine na 15-tom Parajapetiću.

Autor: Berislav Mijić