pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

Državno prvenstvo u preletima - Ivanec Open 2018

inja berni1injapngOd 22. do 25. lipnja 2018. godine održano je u Ivancu Otvoreno državno prvenstvo u preletima parajedrilicom. Domaćin je bio klub LET iz Ivanca, a glavnu riječ vodili su Antun Lovrec i Damir Habek iz HQ-a smještenog u Ribičkom domu. 60ak natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva smjestilo se po šatorima i sobama doma, a na raspolaganju su imali zajednicki natkriveni prostor za briefing, obroke i druženja. Svaki natjecatelj dobio je majcu, poklon paket Turističke zajednice grada Ivanca, bonove za hranu i mjesto u kombiju za prijevoz na start i retrieve. Za retrieve bila je obavezna mobilna aplikacija "XC Pilot Retrieve" s podešenim brojevima mobitela vozača koja bi pri slanju javljala lokaciju i jednu od poruka "Ready for retrieve", "Making my own way back", "I am lost" i sl.

Radi lošeg vremena, prijave i prvi sluzbeni briefing obavljeni su 23.6. Task je bio sa Ivanščice 44km "Race to goal" trokut prema sjeveru sa ciljem u Ivancu. Uvjeti su bili zahtjevni tako da je samo 5 pilota završilo trku. Nakon prvog taska vodi Damjan Čretnik dok je jedini Hrvat, Antun Lovrec, četvrti. Kraj dana obilježio je vatromet u Ivancu i koncert Nene Belana i Rock band The Cat Paws nakon službenog otvaranja državnog prvenstva koje je iskombinirano s danima grada Ivanca.

Sljedeći dan, nedjelja 24. bila je zahtjevna za organizatore jer je cijelo prijepodne prijetila kiša pa se Task 2 mijenjao s obzirom na situaciju u zraku. Nakon kratke kiše nad Ivanščicom, nebo se rasčistilo i postavljen je task 25km "Elapsed time", također trokut na sjevernoj strani s ciljem u Ivancu. Uvjeti su se pokazali odličnim te je od 53 pilota u zraku, 38 uspješno završilo trku.

CRO Team
1. Let Ivanec
2. PJK Zagreb
3. ZK Fenis
 
Overall CRO
1. Antun Lovrec
2. Danko Petrin
3. Zoran Bošković
 
Female:
1. Sara Lovrec
2. Inja Šporer
3. Benardica Solina
  EN-B
1. Peter Kocjan
2. Dejan Mihelčić
3. Sara Lovrec
 
EN-C
1. Nikolaj Cinku
2. Rok Lotrić
3. Mario Trgovec
 Overall
1. Damjan Čretnik, SLO
2. Alfio Ragaglia, ITA
3. Marko Novak, SLO
 
Članovi kluba osvojili su mjesta:
5. Tomislav Veliki, PJK Zagreb
7. Tomislav Gomerčić, PJK Zagreb
11. Dejan Mihelčić, PJK Zagreb
15. David Pikutić, PJK Zagreb
16. Ivica Huljek, PJK Zagreb
20. Inja Šporer, PJK Zagreb
22. Bernardica Solina, PJK Zagreb
24. Radoslav Ostermann, PJK Zagreb
27. Josip Osmann, PJK Zagreb
31. Zvonimir Vlah, PJK Zagreb
 
  
 Rezultate, ostale informacije o natjecanju možete pronaći na Airtribune 

 

ivanec
 
Pogledajte galeriju na Badelovom faceu

ISTRA OPEN 2017

PJK Zagreb sudjelovao je na Državnom prvenstvu u preletima, pod nazivom ISTRA OPEN 2017, sa 7 natjecatelja. Natjecanje se održalo u terminu od 15.-18.07.2017. u Istri, na poletištima iznad grada Buzeta. Klupski smo zauzeli 3. mjesto, dok je u kategoriji EN B Radoslav Ostermann osvojio je 1. mjesto.

Pojedinačno rezultati su sljedeći:

7. Tomislav Gomerčić,

8. Radoslav Ostermann,

25. Antun Mihaliček,

26. Dejan Mihelčić,

27. Ante Žaper,

28. Zvonimir Vlah,

30. Josip Osmann.

 
  IMG 4468 

 

Pogledajte kompletne rezultate na airtribune

Tomislav Gomerčić, doktor za delfine

I on je naš član:-) Oko našeg kluba samo se skupljaju neke poznate ličnosti, pa je tako i Tomislav naš član dvije godine iako je u letenju puno više od toga. No, Tomislav je osim po ljubavi prema nebu, visinama poznat i po drugoj plavoj ovisnosti: ovisnosti o moru i njegovim bićima. Naime, kako i članak u Globusu opisuje Tomislav je poznati hrvatski doktor za delfine.

Pročitajte orginalni članak: http://globus.jutarnji.hr/zivot/hitna-sluzba-za-delfine

Ivan Kapović, svjetski putnik

Ivan Kapović opisan kao jedan od 10 Hrvata globetrottera intervjuiran je za Globus. U člancima je opisao svoje ekspedicije po pustinjama Namibije, Mongolije i Sirije...Svestrani Ivan bavi se alpinizmom, surfanjem, orijentacijskom trčanjem pa i paraglidingom. Pridružio se našem klubu prije malo više od godinu dana i u paraglidingu brzo napreduje: od zadnjih letačkih uspjeha izdvajamo letenje u Dolomitima:-)

 

 

Opširnije...

Izašli smo u ZG News-u!

Članak o paraglidingu, školovanju novih članova kluba i slika s Badelom:-) izašli su u Zagreb News-u, broj 240, strana 8.

Uređenje letjelišta Medvednica

Dana 12.09. 2010. brojna i vesela radna skupina pohodila je Glistin start. U namjeri dovođenja istog u red brojčano jaki i naoružani mačetama, trsnim škarama, sjekirama i ostalim alatkama zauzeli smo pozicije i započeli napad na korov i raslinje.

Podijelili smo se u radne skupine tako da su neki letjeli, neki pripremali roštilj a ostali vodili rat sa raslinjem. Grupe su mijenjale pozicije dok svi aspekti djelovanja nisu bili zadovoljeni. Start je pokošen a novoizraslo granje ispod starta je posječeno. Obavljen je veliki posao tako da sada do proljeća nisu potrebni drugi radovi a polijetanje je ljepše, sigurnije i jednostavnije.


Sa zadovoljstvom najavljujemo natjecanje u preciznom slijetanju Bistra Open 2011. koje će se održati povodom dana Bistre u subotu 11.06.2011. (12.06. rezervni dan). Prije samog natjecanja start će biti još detaljnije uređen  kako bi natjecatelji imali vrhunske uvijete. Ukoliko su Vam potrebne  bilo kakve informacije ne ustručavajte se javiti operateru Braci (Radoslav Eršek 091 3390 303) koji će Vam rado pomoći.


Sretno Vam letenje sa najbližeg (Zagrebu) letjelišta koje je orijentirano na N i NW a uz letenje Zagrebačka gora Vam nudi uživanje i u skijanju (zimi), planinarenju, gljivarenju, branju kestenja i svim ostalim aktivnostima kojima se možete baviti u prirodi.

Autor: Ivica Huljek (Badel)