pjklogoblue1

Radoslav Ostermann, predsjednik 

+385958256101

 

Sonja Papeš, tajnica

+385915155421

 

info@pjk-zagreb.hr

TRNJANSKA CESTA 128

ZAGREB

Državno prvenstvo u preletima - Ivanec Open 2018

inja berni1injapngOd 22. do 25. lipnja 2018. godine održano je u Ivancu Otvoreno državno prvenstvo u preletima parajedrilicom. Domaćin je bio klub LET iz Ivanca, a glavnu riječ vodili su Antun Lovrec i Damir Habek iz HQ-a smještenog u Ribičkom domu. 60ak natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva smjestilo se po šatorima i sobama doma, a na raspolaganju su imali zajednicki natkriveni prostor za briefing, obroke i druženja. Svaki natjecatelj dobio je majcu, poklon paket Turističke zajednice grada Ivanca, bonove za hranu i mjesto u kombiju za prijevoz na start i retrieve. Za retrieve bila je obavezna mobilna aplikacija "XC Pilot Retrieve" s podešenim brojevima mobitela vozača koja bi pri slanju javljala lokaciju i jednu od poruka "Ready for retrieve", "Making my own way back", "I am lost" i sl.

Radi lošeg vremena, prijave i prvi sluzbeni briefing obavljeni su 23.6. Task je bio sa Ivanščice 44km "Race to goal" trokut prema sjeveru sa ciljem u Ivancu. Uvjeti su bili zahtjevni tako da je samo 5 pilota završilo trku. Nakon prvog taska vodi Damjan Čretnik dok je jedini Hrvat, Antun Lovrec, četvrti. Kraj dana obilježio je vatromet u Ivancu i koncert Nene Belana i Rock band The Cat Paws nakon službenog otvaranja državnog prvenstva koje je iskombinirano s danima grada Ivanca.

Sljedeći dan, nedjelja 24. bila je zahtjevna za organizatore jer je cijelo prijepodne prijetila kiša pa se Task 2 mijenjao s obzirom na situaciju u zraku. Nakon kratke kiše nad Ivanščicom, nebo se rasčistilo i postavljen je task 25km "Elapsed time", također trokut na sjevernoj strani s ciljem u Ivancu. Uvjeti su se pokazali odličnim te je od 53 pilota u zraku, 38 uspješno završilo trku.

CRO Team
1. Let Ivanec
2. PJK Zagreb
3. ZK Fenis
 
Overall CRO
1. Antun Lovrec
2. Danko Petrin
3. Zoran Bošković
 
Female:
1. Sara Lovrec
2. Inja Šporer
3. Benardica Solina
  EN-B
1. Peter Kocjan
2. Dejan Mihelčić
3. Sara Lovrec
 
EN-C
1. Nikolaj Cinku
2. Rok Lotrić
3. Mario Trgovec
 Overall
1. Damjan Čretnik, SLO
2. Alfio Ragaglia, ITA
3. Marko Novak, SLO
 
Članovi kluba osvojili su mjesta:
5. Tomislav Veliki, PJK Zagreb
7. Tomislav Gomerčić, PJK Zagreb
11. Dejan Mihelčić, PJK Zagreb
15. David Pikutić, PJK Zagreb
16. Ivica Huljek, PJK Zagreb
20. Inja Šporer, PJK Zagreb
22. Bernardica Solina, PJK Zagreb
24. Radoslav Ostermann, PJK Zagreb
27. Josip Osmann, PJK Zagreb
31. Zvonimir Vlah, PJK Zagreb
 
  
 Rezultate, ostale informacije o natjecanju možete pronaći na Airtribune 

 

ivanec
 
Pogledajte galeriju na Badelovom faceu