Gdje letimo

Japetić

Lokacija: GOOGLE MAPS
Japetić je letjelište na kojem je školovana većina paragliding pilota iz Zagreba i okolice. Kada je lijepi dan, posebno vikendom, mnogobrojni posjetitelji planinarskog doma Žitnica mogu uživati gledajući raznobojna paragliding krila kako polako kreću prema Sv.Jani, Jastrebarskom, Plešivici, Krašiću ali i dalje. Na Japetiću je letivo kada prevladava umjero-lagani južni vjetar.

Tribalj

Lokacija: GOOGLE MAPS
Tribalj je jedno od najviše korištenih poletišta u Hrvatskoj. Kombinacija vrhunskih uvjeta za letenje sa prekrasnim pogledom na Crikvenicu, Krk, Rijeku sve do Učke je razlog zašto se letači iz svih dijelova Hrvatske, ali vrlo često i iz susjednih država, zapute prema Triblju. Tako se u ljetnim danima odvje može zateći letače iz Njemačke, Mađarske, Italije…

Ravna Gora

Lokacija: GOOGLE MAPS
Vrlo često se mogu vidjeti paragliding krila kako kruže oko obronaka Ravne Gore. Često je korištena s obzirom da se nalazi nedaleko Zagreba, a i pri laganom južnom vjetru pruža odlične uvjete kako za vrhunske termične letove tako i za laminarno grebenarenje u popodnevnim satima. Ukoliko su uvjeti u zraku povoljni lako se da odkrstariti do Strahinjčice ili Ivanščice i uživati u pogledu na zagorske brege.

Semič

Lokacija: GOOGLE MAPS
Semič nam je jedno od omiljenih letjelišta u Sloveniji. Iskusnijim pilotima nudi mogućnost odličnog termičnog letenja dok mlađi piloti mogu satima uživati u peglanju Semičkog grebena. Pogodan je uglavnom za Istočne komponente vjetra.

Ivanščica

Lokacija: GOOGLE MAPS
Ivanščica je jedno od najboljih poletišta u Hrvatskoj za odlične XC letove. Ovisno o uvjetima opcije su – dobiti dovoljno visine da bi se prebacio greben i krenulo prema jugo-zapadu prema Zaboku, Samoboru pa i dalje ili držati visinu i krstariti iznad prekrasnih zagorskih bregova. Ivanščica je pogodna za letenje kada prevladava sjeverni ili sjeveroistočni smjer vjetra.

Raspadalica

Lokacija: GOOGLE MAPS
Letjelište Raspadalica je dio grebena blizu Buzeta i nalazi se unutar privatnog kampa. Laminarni južni vjetar na ovom poletištu je odličan za dugotrajne bezbrižne letove po grebenu, ali uvjeti mogu biti i izrazito termični pa ih napredniji piloti mogu iskoristiti za let po cijelom Istarskom poluotoku.

Lisca

Lokacija: GOOGLE MAPS
Lisca je brdo nedaleko Krškog i odlično letjelište za južne smjerove vjetra. Nudi idealne opcije za hike&fly entuzijaste, popodnevni laminarac je kao stvoren za nove pilote, a kada je dobar termičan dan može se osletjeti sve do Laškog i Celja. Vrlo čest odabir poletišta za pilote sa područja Zagreba i okolice.

Kobala

Lokacija: GOOGLE MAPS
Letjelište kobala je jedno od najboljih u Sloveniji. Pruža odlične termične uvjete za let i mnogi piloti ovdje dolaze rušiti svoje osobne rekorde. Letjeti iznad doline rijeke Soče je posebno iskustvo, a jednom kad se dokopate grebena kod Kobaridskog stola Italija je nadohvat ruke. Ljepota prirode na Mrzlom vrhu i Krnu nas uvijek oduševi, a sa dovoljno visine pogled seže daleko u prostranstvo alpskih masiva.

Ambrož

Lokacija: GOOGLE MAPS
Poletište Ambrož (Ambrož pod Krvavcem) se nalazi otprilike na pola puta od podnožja planine prema skijalištu Krvavec. Jedno je od glavnih poletišta za pilote koji lete na području Kamniških alpi. Potreban je oprez zbog izrazite blizine aerodroma Ljubljana, no ukoliko se držite brdskog dijela neće biti problema. Skok prema Storžiču je svakako preporučljiv, a ako se upustite na let do Bleda pogled na jezero će vas itekako nagraditi. Profesionalci ponekad doguraju i do Triglava.

Cuarnan

Lokacija: GOOGLE MAPS
Cuarnan je poletište koje se nalazi iznad talijanskog grada Gemone i pri kraju zapadnog dijela grebena koji počinje kod Kobaridskog Stola. Nakon starta pružaju se opcije letenje iznad ravnice ili prikopčavanja na greben i preko njega do Slovenije. U svakom slučaju pogled na korito rijeke Tagliamento je prekrasan.