Skupština 2011.

26.03.2011. u klupskim je prostorijama održana redovna godišnja skupština koja je ove godine bila i izborna. Izrazito zadovoljstvo je bilo prisustvovati skupštini na kojoj se tražila stolica više budući da kapacitet dvorane nije mogao primiti kako stare tako i nove članove kluba. To je ujedno bio i dokaz da vodstvo kluba vrlo dobro radi svoj posao jer ne samo da smo zadržali i zainteresirali stare članove već se i trudimo prenijeti znanje na nove članove kluba.

Skupština je otvorena s pregledom rezultata rada u 2010. godini, te pregledu akcija i manifestacija na kojima smo sudjelovali.  Od natjecateljskih rezultata ističemo da smo obranili naslov klupskog i pojedinačnog prvaka, te da smo dobili i državnu prvakinju u preciznom slijetanju. Kao najveći uspjeh izdvajamo sudjelovanje na obilježavanju 100 godina letenja u Zagrebu koje smo proslavili radno na povijesnim lokacijama Črnomerec, Borongaj i Sv. Nedjelja, te na centralnom mitingu na Aerodromu Lučko. Također ističemo i uređenje klupskog starta („Glistin Start“) na Medvednici. Ovim putem se i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na navedenim akcijama i manifestacijama.

Ujedno vodstvo kluba je podnijelo i financijski izvještaj za prošlu godinu koji je jednoglasno usvojen.

Donijeli smo i jednu od važnijih odluka u vezi organizacije natjecanja, a to je da smo Bistru Open 2011. proglasili Kupom Grada Zagreba te da ćemo uložiti maksimalan trud da to natjecanje postane tradicionalno. Također kao i prošlih godina nastavili smo uspješnu suradnju sa OC Parafreek na obuci novih pilota parajedrilice, te smo nastavili sa školovanjem iskusnih pilota za instruktore letenja.

Obzirom da je postojeće rukovodstvo kluba postiglo odlične rezultate, cijeli je taj „komplet“ ostao nepromijenjen odnosno došlo je do reizbora istoga. Ujedno smo promijenili statut kluba koji vodstvu kluba sa dosadašnje dvije produžava mandat na četiri godine.

Predstavljen je i program rada za 2011. godinu čiju okosnicu čini 5 točaka:

1. Motivirati stare pilote da kao i dosad lete sigurno, budu redoviti na letenju, te da pruže svoj maksimum na natjecanjima, pogotovo državnog ranga; motivirati članove koji se školuju te im savjetima pomoći da što prije steknu uvjete za pilotsku, a kasnije i za sportsku dozvolu te iznaći sredstva za kupnju opreme koju bi koristili za obuku novih članova.

2. Organizirati natjecanje oficijelnog ranga (Kup Grada Zagreba), organizirati trening natjecanja u sklopu druženja na kojem mogu sudjelovati svi članovi kluba, obavezno sudjelovati na svim državnim natjecanjima i koliko mogućnosti budu dozvoljavale na što više internacionalnih i neformalnih natjecanja, te naravno osvojiti što bolje pozicije na natjecanjima na kojima budemo sudjelovali.

3. I dalje nastaviti sa organizacijom raznih tipova druženja, kako letačkih tako i neletački.

4. Nastaviti suradnju za ZZS-om, HZS-om, ZZTS-om, organizirati akciju sređivanja letjelišta Medvjednica, te barem jednu ekološku akciju po dogovoru.

5. Podijeliti zadatke na članove klupa po područjima koja im „leže“ te ostvarivanje istih, izrada klupskih dresova, nabava opreme, organizacija servisiranja opreme.

Nakon završenog formalnog djela održan je prigodni domjenak i druženje. Na kraju možemo donijeti zaključak da ovaj uskoro 10-godišnjak iz godine u godinu izrasta u sve ozbiljniji klub upravo zahvaljujući svojem članstvu koje nesebično daje sve od sebe kako na poslovnom, tako i na sportskom i društvenom planu.  Zahvaljujemo se svim članovima kluba.

Autor: Berislav Mijić

Sharing is caring!

Leave a Comment